Salg af solceller til danskerne er boomet og langt flere danskere er nu klar til at få solceller på taget. Ifølge en ny undersøgelse, vil 2 ud af 3 husstande prioritere solceller indenfor det næste år. Dermed fortsætter den kraftige udvikling, hvilket også bakkes op af tal fra Energinet.dk, hvor flere og flere private solcelleanlæg bliver koblet op til EL-netværket. Der regnes idag med at være mere end 30.000 solcelleanlæg forbundet og dette tal stiger uændret.
Besparelser i økonomien er en vigtig købsparametre
Det er især de økonomiske besparelser på EL, der får boligejerne til at investere i solceller. Langt de fleste ser på det som en god forretning, i takt med at solcelleanlæg er blevet billigere og der idag gives en væsentlig længere garanti fra forhandlerne. Solceller er med andre ord blevet en attraktiv investering og specielt sålænge der er mulighed for at opnå skattemæssig fradrag.
En anden grund til at flere vælger solceller er i forhold til miljøet. Flere er blevet opmærksom på den forurening som vi udsætter vores planet for og som påvirker vores klima herhjemme. Dette får flere til at kigge på solcelleanlæg som en alternativ og grøn energikilde. Der er tydelige tegn på en trend hvor folk gerne vil vise de er grønne, og flere energi-drevne produkter begynder derfor også at integrere solenergi.
Kvalitet er vigtigt i forhold til solceller
En anden ting som forbrugerne kigger på er kvaliteten af de mange forskellige solcelleanlæg på markedet. Der er nemlig stor forskel på både ydelsen og udseendet fra model til model. Her er det især genskind fra panelene som flere bekymrer sig om, og hvad det har af indflydelse i forhold til deres nabo. Flere solcellepaneler bliver dog konstrueret således at genskind idag minimeres.
Derudover er der fokus på udseendet. At montere 50 kvadratmeter solceller på taget, er for de fleste huses udseende et stort indgreb. Derfor er flere danskere opmærksomme på hvor meget solcellerne skal fylde på taget og hvor de bliver monteret.
Danskerne er sultne efter solceller
Efterspørgslen på solceller er stadig stor og forventes at vokse årene frem. I vores nabolande ser vi også en enorm stigning og dette giver selvfølgelig også god mening, da der er flere solskinstimer jo længere vi kommer syd for grænsen.